Het is de week van de RI&E, Risico- en inventarisatie voor jouw onderneming. Is het een papieren tijger geworden die ergens in een mapje zit? Je bent niet de enige hoor, zo gaat dat gewoon in de hectiek van de dag. Misschien een idee om hem er weer bij te pakken en weer wat aandachtspunten de aandacht te geven die ze toch verdienen, uiteindelijk.

Laat je niet onaangenaam verrassen | Met een goedgekeurde risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) voorkom je onnodige boetes en zorg je ervoor dat je bedrijf en jouw werknemers veilig kunnen werken. Met een risico inventarisatie ben jij als bedrijf precies op de hoogte van eventuele risico’s die op kunnen doen in het bedrijf.

Geef als werkgever het goede voorbeeld | Er wordt een checklist gemaakt zodat iedere werknemer weet wat er van hem of haar verwacht wordt in geval van nood. Naast dat het voor eventuele verzekeringsuitkeringen ook meetelt, straal je met een risico inventarisatie ook vertrouwen uit. Voor medewerkers geeft het een veilig gevoel als de risico’s van het werkveld in kaart zijn gebracht. De week van de RIE 2022 leent zich perfect als moment om hier eens goed naar te laten kijken.

Waar kun jij nog winst behalen? Onze tip daarom deze keer: lees je RI&E en het plan van aanpak weer eens door en ga voor jezelf na of je alle actiepunten hebt opgepakt en afgehandeld. Waar kun je nog winst behalen? Wat wil je als eerste oppakken? En mocht je vragen hebben, advies willen inwinnen of gewoon even sparren? Bel je casemanager.